Kulturjakten

En tävling för hela familjen

Under juli månad bjuder Piteå museum in till en klassisk skattjakt som tar deltagarna runt Piteå centrum med omnejd. Med kluriga uppgifter lockas deltagarna att vidga sina vyer: vad ser ni egentligen i Piteå? Bland inlämnade rätta svar lottar vi ut fina priser.

Tävlingen utgår från ett häfte som deltagarna hämtar i receptionen. I häftet finns ett antal bilder som föreställer detaljer av byggnader, konstverk eller naturformationer i Piteå centrum med närmaste omgivningar. Uppgiften är att ta reda på var detaljerna finns.

 

Det gäller att söka längs gator, på innergårdar och i parker. Titta både uppåt och nedåt: detaljer kan se olika ut beroende på hur vi tittar på dem – och varifrån. Alla platser finns inom gång- eller cykelavstånd från Rådhustorget och är tillgängliga för allmänheten.

 

Till varje plats hör en klurig uppgift. Lösningen från varje uppgift överförs till talongen på näst sista sidan som lämnas in till museet. Kom ihåg att skriva namn samt kontaktuppgifter så att vi kan meddela eventuell vinst.

 

 

Allmän information

Tävlingsdatum och annan information kommer under maj 2021.

Tävlingen riktar sig till både familjer och enskilda – men det är oftast både roligare och enklare att tävla tillsammans.

 

För att ta sig runt till platserna kan ni gå eller cykla. De flesta ligger inom Piteå centrum, men någon uppgift kan finnas en liten bit utanför stadskärnan.

 

För att delta besöker ni Piteå museums reception för att få ett tävlingshäfte.

 

Platserna som eftersöks kan vara byggnader, detaljer på fasader, konstverk, naturformationer eller annat.

 

Är uppgifterna för svåra finns ledtrådar nedan. Ni kan också kontakta museets reception för lite hjälp på vägen; direkt på plats, telefon 0911-126 15 eller info@piteamuseum.nu

 

 

Ledtrådar

Är platserna svåra att finna följer här några ledtrådar. Riktigt kluriga, så klart.

Ledtrådar kommer lagom till tävlingen 2021.

 

Skattjakt för hela familjen

Kulturjakten är en klassisk skattjakt för stora såväl som små och pågår under juli månad. Med kluriga uppgifter lockas deltagarna att vidga sina vyer: vad ser ni egentligen i Piteå? Bland inlämnade rätta svar lottar vi ut fina priser. Så, packa picknickväskan, vässa era kluriga förmågor och ge er ut på ett roligt äventyr!