Kulturjakten – en tävling för hela familjen

 

Kulturjakten är en klassisk skattjakt för såväl stora som små och pågår under juli månad varje år. Med kluriga uppgifter lockas deltagarna att vidga sina vyer: vad ser ni egentligen i Piteå med omnejd? Bland inlämnade rätta svar lottar vi ut fina priser. Så, packa picknickväskan, vässa era kluriga förmågor och ge er ut på ett roligt äventyr!

 

Tävlingen utgår från ett häfte som deltagarna laddar ned här på hemsidan. I häftet finns ett antal bilder som föreställer detaljer av byggnader, konstverk eller naturformationer i Piteå kommun. Uppgiften är att ta reda på var detaljerna finns. Det gäller att söka längs gator, på innergårdar och i parker. Titta både uppåt och nedåt: detaljer kan se olika ut beroende på hur vi tittar på dem – och varifrån. Alla platser är tillgängliga för allmänheten.

Till varje plats hör en klurig uppgift. Svaret på varje uppgift blir ett antal bokstäver eller siffror. Dessa svar lämnas in till museet, antingen i receptionen eller brevlådan i hörnet (vita dörren). Kom ihåg att skriva namn samt kontaktuppgifter så att vi kan meddela eventuell vinst.

 

Tävlingshäften

Finns att ladda ned här under tävlingsperioden.

 

Allmän information

Tävlingen pågår under juli och augusti. Svarstalongen inlämnas i museets reception eller brevinkast senast klockan 16.00 sista tävlingsdag.

Tävlingen riktar sig såväl till familjer som till enskilda – men det är oftast både roligare och enklare att tävla tillsammans.

Uppgifterna finns inom Piteå närområde, de flesta nära centrum. Cykel eller annat transportmedel kan alltså behövas för några av uppgifterna. Det kan ju bli en dagsutflykt.

Platserna som eftersöks kan vara byggnader, detaljer på fasader, konstverk, naturformationer eller annat.

Alla platser är tillgängliga för allmänheten. Tänk på att visa andra människor hänsyn och följ allemansrätten ute i naturen.

Är uppgifterna för svåra finns ledtrådar nedan. Ni kan också kontakta museets reception för lite hjälp på vägen; direkt på plats eller via telefon 0911-126 15.

Ledtrådar

Finns här under under tävlingsperioden.

 

Lycka till!

/Personalen vid Piteå museum

 

Vinster

Bland de inlämnade rätta svaren lottar vi ut fina priser.

 

Vinnare 2023

Här presenteras årets vinnare när tävlingen avslutats.
1. Camilla
2. KHJ
3. Margareta
4. Birgitta
5. Laila
6. Ingegerd och Bo
7. Veronica
8. M. Ö.
9. Johan
10. Kjell
11. K. T.
12. A & C

Stort grattis till er!

Tack till alla som deltog i årets tävling. Välkomna åter nästa år.
/Personalen på Piteå museum