Kulturjakten – en tävling för hela familjen

 

Kulturjakten är en klassisk skattjakt för stora och små. Den pågår under juli månad varje år. Kluriga uppgifter i form av gåtor, rebusar och annat tar deltagarna till olika platser i Piteå med omnejd. Bland inlämnade rätta svar lottar vi ut fina priser. Så, packa picknickväskan, vässa era kluriga förmågor och ge er ut på ett roligt äventyr!

 

Kulturjakten 2024

För att delta i 2024 års upplaga av tävlingen behövs en mobiltelefon/smartphone med QR-kodläsare (app eller funktionell kamera). Varje uppgift tar deltagarna till en ny plats. Det kan vara byggnader, utkiksplatser, besöksmål, konstverk eller annat. Alla platser är tillgängliga för allmänheten. Cykel är ett lämpligt transportmedel, då några platser är belägna en bit från centrum. Det kan ju bli en dagsutflykt, eller flera.

Vid varje plats återfinns en markör med museets logga och en QR-kod att skanna med mobiltelefonen. Koden öppnar en Pdf med information om platsen samt en ny uppgift som leder till nästa plats. Totalt eftersöks 20 platser denna sommar.

Varje platsinformation har även en bokstav och en siffra i en fyrkant längst ned på sidan. Dessa ska du skriva ned. När du löst alla uppgifter använder du de bokstäver och siffror du skrivit ned för att lösa ett chiffer. Chiffrets lösning i sin tur är svaret i årets tävling.

 

Tävlingshäfte

Här laddar du ned tävlingshäftet. Det innehåller den första uppgiften. Här finns också all information och kontaktuppgifter. Häftet kan laddas ned under tiden 1 – 31 juli.

 

Allmän information

Tävlingen pågår 1 – 31 juli. Svarstalongen inlämnas i museets reception eller brevinkast (vita dörren i hörnet) senast sista tävlingsdag.

Tävlingen riktar sig såväl till familjer som till enskilda – men det är oftast både roligare och enklare att tävla tillsammans.

Uppgifterna finns inom Piteå närområde. Cykel eller annat transportmedel kan alltså behövas för några av uppgifterna. Det kan ju bli en dagsutflykt.

Alla platser är tillgängliga för allmänheten. Tänk på att visa andra människor hänsyn och följ allemansrätten ute i naturen.

Är uppgifterna för svåra finns ledtrådar nedan. Via museets reception går det att få litet hjälp; direkt på plats, via telefon 0911-126 15 eller via mejl info@piteamuseum.nu

 

Ledtrådar

Finns här under under tävlingsperioden.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

 

Lycka till!

/Personalen vid Piteå museum

 

Vinster

Bland de inlämnade rätta svaren lottar vi ut följande priser:

 

1a Privat guidning i Piteå C, Öjeby kyrkstad eller Furunäset för max 10 personer (1 000 kr)
En av platserna väljs och guidning ges efter överenskommelse med museet.

2a Biocheck, Biotrean i Piteå (500 kr)

3e Fritt inträde för två personer till två valfria föreläsningar på Piteå museum (320 kr)
Gäller endast museets egna föreläsningar.

4e – 6e Piteå museums årsbok 2023 (220 kr)

7e – 10e Bokpaket: Bevarade ögonblick I – IV (200 kr)

 

Totalt vinstvärde 3 280 kr
Priserna kan hämtas ut till och med 31 december 2024.

 

Vinnare 2024

Här presenteras årets vinnare när tävlingen avslutats.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.