Kulturjakten – en tävling för hela familjen

 

Kulturjakten är en klassisk skattjakt för såväl stora som små och pågår under juli månad varje år. Med kluriga uppgifter lockas deltagarna att vidga sina vyer: vad ser ni egentligen i Piteå med omnejd? Bland inlämnade rätta svar lottar vi ut fina priser. Så, packa picknickväskan, vässa era kluriga förmågor och ge er ut på ett roligt äventyr!

 

Tävlingen utgår från ett häfte som deltagarna laddar ned här på hemsidan. I häftet finns ett antal bilder som föreställer detaljer av byggnader, konstverk eller naturformationer i Piteå kommun. Uppgiften är att ta reda på var detaljerna finns. Det gäller att söka längs gator, på innergårdar och i parker. Titta både uppåt och nedåt: detaljer kan se olika ut beroende på hur vi tittar på dem – och varifrån. Alla platser är tillgängliga för allmänheten.

Till varje plats hör en klurig uppgift. Lösningen från varje uppgift används till att lösa ett chiffer. Den lösningen i sin tur lämnas in till museet, antingen i receptionen eller brevlådan i hörnet (vita dörren). Kom ihåg att skriva namn samt kontaktuppgifter så att vi kan meddela eventuell vinst.

 

Allmän information

Tävlingen pågår 3 juli – 4 augusti. Svarstalongen inlämnas i museets reception eller brevinkast senast klockan 16.00 sista tävlingsdag.

Tävlingen riktar sig såväl till familjer som till enskilda – men det är oftast både roligare och enklare att tävla tillsammans.

Tävlingshäften laddas ned här från och med 3 juli: NN

Uppgifterna finns inom Piteå kommun, de flesta nära centralorten. Cykel, bil eller annat transportmedel kan alltså behövas för några av uppgifterna. Det kan ju bli en dagsutflykt.

Platserna som eftersöks kan vara byggnader, detaljer på fasader, konstverk, naturformationer eller annat.

Är uppgifterna för svåra finns ledtrådar nedan. Ni kan också kontakta museets reception för lite hjälp på vägen; direkt på plats, telefon 0911-126 15 eller info@piteamuseum.nu

 

Ledtrådar

Ledtrådar kommer lagom till 2023 års upplaga av tävlingen.

 

Vinster

Bland de inlämnade rätta svaren 2022 lottar vi ut fina priser:

1a Privat guidning i Piteå, Öjebyn eller Furunäset för max 10 personer * 1’000:-
2a Biocheck Biotrean Piteå 500:-
3e Ett års familjemedlemskap i föreningen Piteå museum ** 300:-
4e – 6e Piteå museums årsbok 2022 220:-
7e – 9e Bokpaket: Bevarade ögonblick I – IV 200:-
10e – 12e 4 valfria årsböcker 1981 – 2020 160:-

Totalt vinstvärde 3’540:-

*En av platserna väljs och guidning ges efter överenskommelse med museet.
**Ger hela familjen fritt inträde till alla museets egna föreläsningar, möjlighet att följa på medlemsresa, en årsbok samt utskick under året.

 

Vinnare 2023

Här presenteras årets vinnare när tävlingen avslutats.

Lycka till!

/Personalen vid Piteå museum