föregående bok nästa bok

Ingegerd Westerlund & Åke Berggren
Piteå museum 2015
120 sidor

I tredje delen av fotoboken Bevarade ögonblick har författarna lyft blicken och visar ett urval flygfotografier från 1920-talet och framåt.

Stadsmiljön skildras i fotografier av miljöer, bebyggelse och verksamheter särskilt från Storgatan och gatorna söder därom, men även norrut kring Nygatan.

Särskilda kapitel dokumenterar broarna i staden, järnvägsstationen samt lasaretten. Ett industrihistoriskt avsnitt skildrar sågarna i Munksund och Skuthamn.

Boken är resultatet av ett ideellt arbete i Föreningen Piteå museum och har utförts av Åke Berggren och Ingegerd Westerlund (urval och redigering). Författare till texterna är Åke Berggren.

Rättelser Bevarade ögonblick del 1-4.pdf lågfil

Sommarnöjen       114

Karta över Piteå 1898      118

Bildförteckning och källor     120

Lokalhistorikerna Ingegerd Westerlund och Åke Berggren har gjort djupdykningar i arkiv och sammanställt en bildskatt som presenteras med kortfattade texter. Boken är den tredje i en planerad serie av fyra böcker som utges av Piteå museum.