Bo Selinder. Foto Martin Åhlin

Visor på Bosses vis

Äntligen! Piteå museum bjuder in till intim konsert med luleåsonen och ordvrängaren Bo Selinder. Han är lite som Povel Ramel och Tage Danielsson på en och samma gång. Eller kanske Robert Broberg och Magnus Uggla? Det är finurligt, klurigt och kopiöst roligt. Underfundiga texter och knivskarp samhällsanalys borgar för en oförglömlig upplevelse. Det här får du inte missa!

 

Han känns igen som frontfigur i bandet Bältornas män, som flerfaldig deltagare (och vinnare) av SMASK, Musikhögskolornas motsvarighet till Melodifestivalen, samt som basen i legendariska barbershop-kvartetten Barber-Papas. Han har tilldelats bland annat Rubus Arcticus-stipendiet och Luleå kommuns kulturstipendium, samt blivit utsedd till Årets Luleåprofil.

 

“Många recensenter har försökt sätta fingret på Bo Selinders grej, men han låter sig uppenbarligen inte sammanfattas med några enkla meningar. Musikaliskt totalt självständigt som om gränser mellan genrer inte existerade. Med värme, humor på stort allvar och ett uppfriskande kroppsspråk sveper han med sig publiken i en energispäckad upplevelse som sent ska glömmas!”

 

Piteå museums Sessionssal klockan 13.00
Inträde: 180 kronor, betalas på plats (inga förköp).
Observera att vi maximalt kan ta emot 50 åhörare.

Välkommen!