Viktig information

Bästa besökare

Välkommen till Piteå museum och våra utställningar. Med anledning av den pågående covid-19-pandemin ber vi dig tänka på följande:

maximalt 25 personer får vistas i museets lokaler samtidigt,

respektera 2 meters avstånd mellan besökare,

hosta och nys i armvecket, hälsa inte genom att ta i hand,

tvätta händerna noggrant vid toalettbesök (minst 30 sekunder),

handsprit finns vid informationsbordet i entrén,

om du har förkylningssymptom bör du stanna hemma.

Aktiviteter och utställningar, hösten 2020

För hösten är de flesta av våra ordinarie aktiviteter som annars riktar sig till allmänheten inställda. Det gäller föreläsningar, caféer, studiecirklar med mera. Detta för att minimera smittspridning. I mesta möjliga mån jobbar vi med digitala alternativ.

Våra utställningar är öppna som vanligt och du är välkommen att besöka museets presentbutik.

Guidade turer utomhus erbjuds i mån av tid. Maximal gruppstorlek är 20 personer per grupp. Det är viktigt att deltagarna visar hänsyn till dem som finns runtomkring samt håller avstånd. Kontakta receptionen om du skulle vilja boka en vandring i Piteå centrum eller Öjebyn.

Observera att Skymningsvandringar i Öjebyn endast kan bokas på de fasta datum och tider som erbjuds i september och oktober. Se vidare under Skymningsvandringar.

Allmänt

För att bromsa spridningen av covid-19 måste vi tillsammans hjälpas åt - din insats är viktig. Utbrottet är ännu inte över och vi får inte bli blasé. Alla måste vi ta personligt ansvar.

Visa hänsyn och tänk på att människor i riskgrupp kan finnas i din närhet. Nya direktiv och rekommendationer kommer löpande från bland annat Folkhälsomyndigheten. Vi uppdaterar då informationen här på hemsidan.

Har du funderingar eller frågor är du välkommen att kontakta receptionen per telefon 0911-126 15 eller e-post info@piteamuseum.nu

Vänligen

Personalen